PREZENTARE VIDEO

MAGAZIN PIESE AUTO   SERVICE AUTO Timisoara; B-dul. : 16 Decembrie 1989, nr.63 , tel. : 0256-21.66.66 , mobil : 0745-231.231

Cum sa interpretati uzura anvelopelor

Uzura cauciucurilor va poate spune daca aveti probleme cu directia, suspensia sau cu presiunea din anvelope. Verificarile periodice ajuta la evitarea penelor sau exploziilor.

 Pasi 

 1. Verificati cauciucurile afara, unde lumina este buna. Verificati vizual toate cele patru cauciucuri.
 2. Tineti cont ca in conditii normale de mers toate cauciucurile trebuie sa se uzeze uniform.
 3. Verificati uzura cauciucurilor cu ajutorul unui dispozitiv ce masoara adancimea ridurilor. Adancimea ridurilor trebuie sa fie egala pe toate partile.
 4. Daca anvelopele sunt uzate pe mijloc, mai desumflati rotile. Inseamna ca sunt umflate prea mult.
 5. Daca anvelopele sunt uzate pe interior si pe exterior inseamna ca trebuie sa le mai umflati, acestea neavand presiunea corespunzatoare.
 6. Daca anvelopele sunt uzate pe o parte sau pe cealalta duceti masina la un service pentru reglarea rotilor, fie rotile din fata pentru masinile cu tractiune fata fie toate patru rotile pentru masinile cu tractiune integrala.
 7. Plimbati mana peste suprafata de contact. Daca se simt denivelari, chiar daca suprafata de contact este buna, este posibil sa aveti nevoie de amortizoare sau de arcuri noi. (Unele masini au amortizoare, iar altele au o combinatie intre arcuri in fata si amortizoare pe spate.)
 8. Verificati presiunea rotilor si a rezervei cel putin o data pe luna. Presiunea recomandata este trecuta in manualul masinii, pe marginea laterala a anvelopei, sau pe un abtibild pe laterala usii soferului.

 Sfaturi 

 

 • In medie anvelopele trebuie sa fie inlocuite la fiecare 60.000 km, dar numarul exact de kilometri depinde de tipul anvelopei si al masinii precum si de stilul de conducere.
 • Daca nu sunteti sigur ca trebuie inlocuite verificati anvelopele la un service. Pentru a primi o parere impartiala ar fi bine sa faceti aceasta verificare la un service ce nu vinde anvelope.
 • Inapoi
 
SEO
Piese auto Timisoara
Piese auto
Piese auto
You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.

Home      Despre noi      Noutati      Produse      Service      Oferte speciale      Sfaturi practice      Comanda online      Contact